Előfizetői tartalom

Nem kell ide annyi olaj! - Mi lesz a zuhanás után?

Portfolio
A tegnapi 1.3%-os esést követően ma 0.4%-kal korrigált vissza a WTI szeptemberi határidős árfolyama, így továbbra is a 113 dolláros lokális mélypontoknál tartózkodik a jegyzés. A piacon a ma délután megjelenő amerikai nyersolajkészlet adatok bírhatnak befolyásoló erővel, miután tegnap az EIA ismét csökkentette az idei és jövő évi globális olajkeresletre vonatkozó várakozását és a korábbi 2008-as átlagos WTI árfolyamra vonatkozó prognózist 6%-kal 119 dollárra mérsékelte. Az olajpiaci fundamentumok a legfrissebb statisztikák szerint nem támogatják az olajár talpra állását, de azt látnunk kell, hogy a dollár esetleges gyengülése vagy nem várt kitermelési kiesés mindig jelent felfele mutató kockázatokat az árfolyamban.

Miután a dollár árfolyama ma gyengülni kezdett az elmúlt napok erősödését követően, akár az olaj árfolyama is nagyobb pluszokba kapaszkodhat a későbbi órákban, ugyanis az amerikai fizetőeszköz mozgásával a fekete arany az utóbbi időkben nagy együttmozgást mutat.A 16:35-kor megjelenő amerikai olajkészlet adatok azonban az olajpiacon kisebb kivárásra sarkallhatják majd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés