Előfizetői tartalom

Kissé gyorsul a magyar gazdaság, de távolról sem rózsás a kép

Portfolio
Kismértékben gyorsulhatott az idei második negyedévben a magyar gazdaság növekedési üteme és a gyorsulás tartós lehet, de több az aggodalomra, mint az optimizmusra okot adó tényező a GDP-növekedési kilátásokban - derül ki a Portfolio.hu friss, 15 elemző és alapkezelő részvételével végzett felméréséből. Egyre biztosabb, hogy alaposan vissza kell fognia az éppen költségvetést készítő kormánynak a jövő évi GDP-növekedéssel kapcsolatos, már eddig is optimistának számító előrejelzését.

Az első negyedévi 1.7% után 1.9%-ra gyorsulhatott az április-június közötti időszakban a magyar GDP-növekedés (nyers adatok) üteme a Portfolio.hu felmérése alapján (ld. a cikk végi táblázatot), mivel a gyengébb ipari export teljesítményt teljesen ellensúlyozhatta a mezőgazdaság pozitív hatása. Mint ismert: az erősen romló európai konjunktúra miatt júniusban havi és éves...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés