Előfizetői tartalom

Ezt még Európa sem úszhatja meg! - A válság újabb áldozatokat szed?

Portfolio
Ezen a héten az inflációs és a GDP statisztikák kerülhetnek a befektetői figyelem középpontjába. Az USA mellett az eurozónából és Japánból is érkeznek majd friss adatok. Amennyiben a várakozásoknak megfelelően negatív GDP dinamikáról tesznek jelentést az eurozónában, úgy igencsak felerősödhetnek a recessziós félelmek. Hazai vonatkozásban az inflációs és a GDP jelentés mellett a pénzügyminisztérium államháztartási sajtótájékoztatója és a monetáris tanács legutóbbi kamatmeghatározó ülésének jegyzőkönyve érdemelhet különösebb figyelmet.

Ma nem kamatmeghatározó ülést tart a monetáris tanács, holnap pedig a KSH teszi közé júliusi fogyasztói ár statisztikáját. Júniusban 6.7 százalékos volt az infláció Magyarországon. Az adat kisebb lett a 7 százalékos májusi értéknél, és alulmúlta a várakozásokat is. A piacon senki nem várt 6.8 százaléknál kisebb árindexet, a konszenzus 6.9-7 százalék volt. A tartósan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés