Előfizetői tartalom

Amit Obama és McCain gondol a gazdaságról

Portfolio
Világszerte óriási figyelem övezi az idei amerikai elnökválasztásokat (és övezte a már lezárult elnökjelölt állítási csatákat), melynek hátterében nemcsak az a kérdés húzódik meg, hogy a világ legnagyobb gazdaságát nyolc éven át eddig irányító George W. Bush után merre indul el az Egyesült Államok, hanem az is, hogy képesek lesznek-e és ha igen hogyan átsegíteni a gazdaságot - és ezáltal az egész világot - a válsághelyzeten. Az sem elhanyagolható szempont, hogy a republikánus John McCain és a demokrata Barack Obama által képviselt gazdaságpolitikai nézetek mekkora irányváltást hoznak az amerikaiak életében és esetleg találnak-e maguknak olyan országokat, melyek követői lehetnek egy esetleges új "áramlatnak".

A vad spekuláció söpört végig a piacokon. A legfontosabb gazdasági kérdésekre és kihívásokra adott válaszok rendkívüli szerepet töltenek be az amerikai elnökválasztásban. A novemberben esedékes megmérettetésig a két jelölt minden erejével igyekszik hangsúlyozni saját és lehetőleg másikkal ellentétes nézeteit olyan fajsúlyos témákban, mint az adózás, energiapolitika...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés