Előfizetői tartalom

Elmaradt az élénkülés - Erre mit lép a Fed?

Portfolio
A piaci konszenzus szerint ma este ismét az amerikai irányadó ráta tartásáról dönt a Fed Nyíltpiaci Bizottsága (FOMC), az ülés kimenetelével kapcsolatban egységes véleményt képviselnek az elemzők. Amennyiben a gyenge gazdasági kilátások és az inflációs nyomás folyamatos erősödése miatt most is a tartásra szavaznak a bizottság tagjai, úgy az amerikai irányadó ráta továbbra is azon a 2 százalékos szinten maradhat, ami 2004. decembere óta az eddigi legalacsonyabb értéknek számít. A várakozások szerint a bizottság döntése nem lesz egyhangú, az azonban igen valószínű, hogy a közleményben az inflációs kockázatokat helyezik majd előtérbe.

2007. szeptembere óta a Fed eddig hét lépésben összesen 325 bázisponttal csökkentette az irányadó rátát és több alaklommal is likviditásfokozó intézkedések megtétele mellett döntött. Legutóbb az elemzői konszenzusokban jelzett tartásról döntött az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed Nyíltpiaci Bizottsága. Ezzel az irányadó ráta változatlanul 2.0 százalékos szinten...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés