Előfizetői tartalom

Elmaradt a várt élénkülés - Tényleg recesszió fenyeget ?! (3.)

Portfolio
1.9 %-kal növekedett évesítve az Egyesült Államok gazdasága a második negyedévben, míg a piac 2.0-2.3 százalékos bővülési ütemet várt a különböző konszenzusok alapján. 2008 első negyedévében 0.9 százalékkal növekedett az amerikai gazdaság, így az április-júniusi időszak fellendülést hozott, bár a gyorsulás hátterében csupán az áll, hogy a kormányzat csekkek kiutalásával ösztönözte a lakosságot a fogyasztásra. Az adatok sorából ki kell emelni, hogy a tavalyi negyedik negyedéves +0.6 százalékos adatot -0.2 (!) százalékra módosították, ami igencsak fokozza a recessziós félelmeket.

2007-ben átlagosan 2.2 százalékkal bővült az amerikai GDP, idén pedig 1.0 százalékos lehet a növekedés üteme - derül ki az IMF aktualizált prognózisából. (Az intézet áprilisi becslése még 0.5 százalékos értékről szólt). Legutóbb öt évvel ezelőtt teljesített olyan gyengén az USA mint tavaly (2002-ben 1.6 százalék), a friss makrogazdasági adatok alapján pedig úgy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés