Előfizetői tartalom

A tb-járulék 5%-pontos csökkentésén is gondolkodik az MSZP

Portfolio
A jövő évi adó- és járulékátalakítási csomag újabb olyan irányáról számolt be ma a Világgazdaság, amelyben a sok vita mellett egyetértés körvonalazódik az MSZP-frakción belül. A lap információi szerint két év alatt nemcsak a vállalati 4%-os szolidaritási adót törölnék el (amit már más lapjelentés említett), hanem egy-két év alatt 5%-ponttal mérsékelnék a társadalombiztosítási járulékokat is. Az információ egyúttal azt is jelentené, hogy a szocialista frakció elvetette a kormány által korábban meghirdetett célzott járulékcsökkentést.

Kapcsolódó cikkünk2008.07.28 08:04Öt-tíz pontos csomagban gondolkodik az MSZP2008.07.25 07:55Szinte biztos: eltörlik a szolidaritási adót (2.)A tb-járulékok csökkentése témájában azért lehet ilyen bizonytalan az elképzelés (1-2 év alatt), mert annak 1%-pontos mérséklése 70-80 milliárd forintos, azaz jelentős költségvetési bevételkiadással járna, holott a szocialista frakció...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés