Előfizetői tartalom

Elfelejthetjük egy időre az olajár száguldását

Portfolio
Tegnap tette közzé múlt heti statisztikáit az amerikai nyersanyagpiaci határidős tőzsdefelügyelet szerepét betöltő CFTC, melyből kiderül, hogy az olajpiaci befektetők az olajár esésére fogadva már nettó short állománnyal rendelkeztek július 22-én, a fekete arany árának jelentős esésnek közepette. A több éves statisztikákból és a fundamentális szezonhatásokból kiindulva azt a következtetést lehet levonni, hogy a közeljövőben az olajpiaci hossz folytatódásának már kicsi a tere. A többi nyersanyag közül a kukorica és a szójabab esetében mutatkozik lehetőség a további akár jelentősebb árfolyam esésre, míg a búza relatíve felülteljesítheti majd az előbb említett két agrérterméket.

Az olajár esésének július közepi megindulásával olyan piaci spekulációk láttak napvilágot, miszerint Mexikó a rekordközeli olajárak mellett már short pozíciókkal lépett a piacra. Ennek az általunk követett statisztikákban nincs nyoma, ráadásul az úgynevezett kereskedelmi (vagyis fedezeti céllal vállalt) short pozíciók csökkenést mutattak az elmúlt két hétben (azonban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés