Előfizetői tartalom

Öt-tíz pontos csomagban gondolkodik az MSZP

Portfolio
Többek között a differenciált áfakulcs-változtatás és a vállalatokat sújtó 4%-os különadó több lépcsőben való megszüntetése merült fel a Népszabadság információi szerint azon a pénteki, mindössze egyórás találkozón, amelyen Gyurcsány Ferenc pártelnök-miniszterelnök, néhány miniszter és az MSZP-frakció vezetői egyeztettek adó- és járulékkérdési ügyekben. Döntés még egyetlen kérdésben sem született, de az látszik a lap szerint, hogy a kormánypárt és a kormány egységes, öt-tíz pontból álló csomagban gondolkodik. Ennek részleteit augusztus végéig kell kidolgozni, hogy még a szeptemberi parlamenti kezdés előtt be lehessen jelenteni.

A lap úgy tudja, hogy az áfaügyben az egyik felmerült javaslat szerint az élelmiszerek áfáját 15-17 százalékra lehetne csökkenteni, a többi kulcsot pedig differenciáltan 22-25 százalékra lehetne emelni. A vállalati különadó kapcsán, amelyet szeretnének eltörölni, felmerült, hogy azt nem egyetlen intézkedéssel, hanem több lépcsőben lehetne megtenni. Első körben négy százalékról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés