Előfizetői tartalom

"A korkedvezményes nyugdíj irritálja az embereket"

Portfolio
Sok tennivaló van a nyugdíjrendszerünk állami és magánpénztári ágával is. A megoldáshoz alighanem elkerülhetetlen a korhatáremelés, a pénztárak újraszabályozása, de sok olyan méltányossági kérdés is felvet a mai szabályozás, ami válaszért kiált. Nem csak az államnak van tennivalója: az öngondoskodás, tudatos magatartás területén való előrelépés nélkül valószínűleg sokan lepődnek majd meg. A Portfolio.hu olvasóinak kérdéseire Holtzer Péter, a nyugdíj és időskori kerekasztal elnöke, a Kilábalás című gazdasági programot készítő Oriens partnere válaszolt. Az alábbiakban ezeket összegezzük.

Korkedvezmény, rokkantnyugdíj. "A korkedvezményes nyugdíj igen nehéz kérdés. Meglehet, hogy minden forint után adóztak, és hogy egy adott pályában benne volt a korai nyugdíj ígérete. Ugyanakkor sok esetben igen kérdéses, hogy ez megalapozott-e, és hogy úgymond a társadalom kárára kell-e ezeket a kedvezményes nyugdíjasokat sokáig fizetni. Mert azt azért nagyon más, hogy 20...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés