Előfizetői tartalom

Kivégezték az olajat! - 3 nap alatt már 10%-os zuhanás

Portfolio
Tovább esett tegnap az olaj árfolyama, így az újabb 3.2%-os csökkenést követően már a 130 dollár alatti szinteket is megjárta. A három napja tartó esésben az olaj árfolyama a 147 dollár körüli csúcsszintekről 10.6%-kal zuhant, miután a befektetők a keresleti oldalra nehezedő tényezőkre kezdtek fókuszálni. Technikailag a kép roppant kedvezőtlenül fest, akár újabb esések is elképzelhetők a 120 dolláros szintet megcélozva. Az olajár jelenleg 1%-kal korrigálta vissza a tegnapi esését.

Az olaj (WTI) árfolyama az év eleje óta 52%-os száguldást mutatott a tavalyi évi 57%-os hegymenetet követően, és egymást érték az újabbnál újabb csúcsok. A befektetők a kereslet robosztus növekedésére, illetve a kínálati oldal gyengeségeire fókuszáltak korábban, mely az alacsony szinten levő többletkapacitásokkal együtt jelentkezett. Emellett a hitelpiaci válság elől...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés