Előfizetői tartalom

Jaj a dollárnak! - Lesz-e még zuhanás?

Portfolio
Kedden minden eddiginél gyengébb szintre gyengült a dollár az euróval szemben, a délelőtti kereskedés során az euró/dollár árfolyam a 1.6038-as szintet is elérte. Így most majdnem dupla annyi dollárt kell adni egy euróért, mint közel nyolc évvel ezelőtt. 2000. október elsején ugyanis 0.8227-es szinten is járt az euró/dollár árfolyam. A tegnapi gyengülés hátterében valószínűleg nem pusztán a negatív rekordot döntő ZEW német gazdasági hangulat index áll, ezért érdemes áttekinteni: milyen okok miatt veszítette el értékének jelentős részét a világ legnagyobb gazdasági hatalmának fizetőeszköze?

Kapcsolódó cikkünk2008.07.15 11:02 Drámai pesszimizmus Németországban (2.)Az elmúlt nyolc év során a dollár néhány átmeneti és egy tartósabb emelkedéstől eltekintve folyamatosan gyengült az euróval szemben. A 2000. október és 2004. decembere között eltelt bő négy évben több mint 60 százalékkal értékelődött le a dollár az euróval szemben, melynek hátterében a külkereskedelmi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés