Előfizetői tartalom

Kezd ismét talpra állni az olajár

Portfolio
A tegnapi 18 éve nem látott mértékű hanyatlást követően ma reggel tovább csökkent az olaj árfolyama, ám mostanra 0.4%-os plusz mutatkozik. A tegnapi hirtelen zuhanást az olajpiacon Ben Bernanke és George Bush szavai katalizálhatták, melyre a korábban beállított stop szintek kiütése csak rásegített. Az olajár számára a múlt heti 136 dollár körüli szint jelenthet támaszt, jelenleg a tegnapi esés korrekcióját láthatjuk.

Tegnap Ben Bernanke Fed elnök a lefele mutató növekedési és felfele mutató inflációs kockázatokra figyelmeztetett, mely George Bush beszédének egyes részeivel együtt eladási hullámot váltott ki a piacon. Az amerikai elnök szavaiban a hazai olajkitermelés növelését lehetővé tevő szabályozási korlátok lebontásának szükségességéről beszélt.Az amerikai gazdaság lefele...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés