Előfizetői tartalom

Összeomlást jósol az, akinek eddig minden bejött

Portfolio
2007 első felében még gúnyos megjegyzéseket kapott a blogján, sokan csak legyintettek rá túlzottnak vélt pesszimizmusa miatt. Nouriel Roubini mára viszont a közgazdász szakma igazi sztárja lett, aki Kasszandra-jóslataival szinte lépésről-lépésre előre megírta azt, amit a világgazdaságban látunk 2007 nyara óta. A New York-i egyetem professzora ma már gyakran látott vendég IMF, és FED konferenciákon, és az amerikai kongresszus is kíváncsian hallgatja véleményét a gazdaság perspektíváit illetően - írja Bebesy Dániel, a Budapest Alapkezelő portfóliómenedzsere. Az alábbiakban az ő írását közöljük.

Roubini írásait elsősorban az amerikai gazdaság recessziós kilátásai kapcsán idézik sokat, pedig a professzor következtetései ennél jóval szélesebb körűek. Pár nappal ezelőtt írt blogbejegyzésének nagy részében igen hatásosan az egy-két évvel ezelőtt írt munkáiból idéz. Sok dolgot nem kell hozzátenni, a tények nagy része most is őt igazolja. Írásának témája egy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés