Előfizetői tartalom

Eleget esett már az olaj!

Portfolio
Kis mértékben, 0.5%-kal emelkedett ma a WTI típusú kőolaj ára, miután a héten 6.3%-kal korrigált lefelé az árfolyam. Az árakat az is felfelé hajtotta, hogy a kínai kereslet tovább emelkedett, noha a korábbiaknál kisebb ütemben, de ez feltüzelte a félelmeket, hogy a világkereslet bővülése meghaladhatja a kínálati oldal kapacitásait. Jelenleg 137.3 dollárt kell adni a nyersolaj hordójáért.

Nagy kilengések voltak tapasztalhatóak a kőolaj határidős árfolyamában az utóbbi időszakban. Az olajárak július 3-án rekord magasságban tetőztek, majd a mostani hét elején két nap alatt 6.3%-ot adtak vissza az erősödésből, amire már három hónapja nem volt példa. Az EIA tegnap tette közzé a tengerentúli olajtermék készletadatokat, ami után az árfolyamok felfelé indultak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés