Előfizetői tartalom

Visszavágták az eurozóna növekedését (2.)

Portfolio
A második alaklommal felülvizsgált adatok szerint idén január és március között 0.7 százalékkal emelkedett az eurozóna növekedési üteme 2007. negyedik negyedévéhez viszonyítva, míg az első felülvizsgálat után közzétett adatok ennél kicsivel magasabb, 0.8 százalékos bővülést jeleztek. Az éves alapon mért növekedési rátát is 0.1 százalékponttal lefelé módosították, 12 hónap alatt 2.1 százalékkal nőtt az eurozóna GDP-je.

A vártnál alacsonyabb értékek hátterében a külkereskedelmi egyenleg romlása áll, ami összességében 0.1 százalékpontos negatív hatást eredményezett. (1.9 százalékos export és 2.0 százalékos importdinamikával számolva.) Az adatok lefelé való korrekciója arra utal, hogy az eurozónában is a vártnál kedvezőtlenebb hatásokat váltott ki az amerikai jelzálogpiaci válság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés