Előfizetői tartalom

Kőolaj ellátási gondokat okozhat Irán

Portfolio
Ismét fellángoltak az Irán elleni katonai lépések miatti félelmek, miután az olajban gazdag ország ismét megerősítette, hogy nem kívánja beszüntetni urándúsítási programját. Az OPEC kitermelése eközben bővült június során, ám elemzők ma ismét 200 dollár körüli várakozásoknak adtak hangot. A kőolaj hordójáért jelenleg 144.2 dollárt kell adni.

Az OPEC tagok össztermelése 1%-kal növekedett június folyamán, ahogy a szaúd-arábiai kitermelés két éves csúcspontjára ugrott - derül ki a Bloomberg által olajkitermelők, feldolgozók és elemzők megkérdezésével összeállított kutatásból. Irak kivételével az olajkartell összes tagállamában nőtt a kitermelés volumene, amely összességében naponta átlag 32.5 millió hordónyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés