Előfizetői tartalom

Enyhén lefelé korrigált a kőolaj árfolyama

Portfolio
Ismét megközelítette az olaj ára a 145 dolláros rekord szintjét a kereskedés során, ám mostanra visszacsökkent egy iráni bejelentés után, amiben a kőolajban gazdag ország közölte, hogy tovább léphetnek a tárgyalások a világhatalmakkal nukleáris programjának félbehagyásáról. Jelenleg 144 dollárt kell adni a fekete aranyért hordónként.

A kőolaj árfolyama idén az eddig eltelt 27 hétből 19 során emelkedett, mivel a nyersolaj határidős kereskedése vonzóbb alternatívát jelentett a gyengélkedő amerikai részvénypiacokhoz képest. Ezen kívül az IEA július 1-jén arról adott számot, hogy az OPEC szabad kapacitása 2013-ra csökkenhet, ami a kínálati oldal szűkösségét növelheti. A kőolaj árfolyama tegnap egészen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés