Előfizetői tartalom

Az EU nem tiltja a jövedéki adó csökkentését

Portfolio
Az üzemanyagok jövedéki adótartamának meghatározott mértékű csökkentésére lehetőséget ad a közösségi szabályozás, de ez ellentétes az általános pénzügy-politikai megállapodásokkal. A legutóbbi EU-csúcson elhangzottak alapján azonban lehetőség van az áremelkedések által leginkább sújtott társadalmi csoportok támogatására - írja az Index. Arra, hogy Veres János pénzügyminiszter tegnapi jelzésével ellentétben van lehetőség a benzinnél a jövedéki adó csökkentésére, a Portfolio.hu tegnap esti cikke is rámutatott.

Kapcsolódó cikkünk2008.07.03 21:45Veres tudja, de nem mondja: nem ütközik uniós szabályba a benzinár-csökkentésAz üzemanyagok minimális jövedéki adójának mértékét a Tanács 2003/96/EK irányelve (2003. október 27.) az energiatermékek és a villamos energia közösségi adóztatási keretének átszervezéséről címet viselő jogszabály határozza meg. A minimális jövedéki...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés