Előfizetői tartalom

Tízezreknek kell visszafizetni a gázártámogatást

Portfolio
A 2007-ben gázártámogatást igénylők közül közel 200 ezer ügyet ellenőriztek jogosultsági szempontból, amelyek eredményei alapján az emberek mintegy 30%-a jogosulatlanul vehette igénybe a támogatást - mondta el az InfoRádiónak a Magyar Államkincstár főosztályvezetője. A 2008-ra vonatkozó gázártámogatási kérelmek (összesen 1.842 millió db) közül mintegy 100 ezret választhatnak majd ki ellenőrzésre, amelyeket várhatóan szeptembertől folytatnak majd le.

Dani Csaba elmondta jelzése szerint akik fennakadtak a jogosultsági szűrőn, azoknak vissza kell fizetniük az igénybe vett támogatás összegét, és késedelmi kamatot is kell fizetniük. Idén 1 millió 842 ezer igény érkezett be, hiánypótlásra pedig 600 ezer ügy szorult. Ez mintegy egyharmada az összes igénynek, de a hiánypótlások többsége is megtörtént már - mondta Dani Csaba....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés