Előfizetői tartalom

Erre nehéz szavakat találni: ismét száguld az olaj - Megjött az első 400 dolláros jóslat (2.)

Portfolio
Soha nem látott magasságba, 141 dollár fölé emelkedett ma reggel az olaj árfolyama és 1.5%-os erősödést mutat jelenleg. Az árfolyam hirtelen emelkedése mögött technikai tényezők állhatnak, miután az olajár kilépett az elmúlt hetekben kialakított sávból, több befektetői is kénytelen lehetett lezárni short pozícióját. Szép teljesítmény mindenesetre a tegnapi száguldás után, mely mögött az OPEC elnökének nyilatkozatát is sejtjük, miszerint a fekete arany árfolyama még ezen a nyáron elérheti a 170 dolláros szintet.

Az olaj árfolyamának emelkedését generáló tényezők: - A BP 2007-es energia piaci statisztikái szerint tavaly az olaj fogyasztási oldala továbbra is dinamikus bővülést mutatott, mellyel párhuzamosan a kitermelés csökkent, illetve a bizonyított olajtartalkékokban is visszaesés mutatkozott. A nyugati gazdaságok lassulása az olaj iránti kereslet mérséklődésében ugyan tetten...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés