Előfizetői tartalom

Greenspan: 2009-re is áthúzódhat a pénzügyi piaci krízis

Portfolio
"Attól tartok, hogy még jó ideig velünk maradhat a pénz- és tőkepiaci krízis" - nyilatkozta egy dél-afrikai konferencián műhold segítségével közvetített beszédében Alan Greenspan. Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed 2006 elején leköszönt elnöke úgy látja, hogy a recesszió küszöbén áll az amerikai gazdaság, bár a jegybank tavasszal megtett lépései csökkentették a súlyos visszaesés esélyét. Greenspan szerint ugyanakkor rövidtávon érezhető növekedési fellendülésre nem lehet számítani, jövőre pedig erős árfolyamkilengéseket mutathat az olajpiac.

A Fed volt elnökének meglátása szerint a pénz- és tőkepiaci turbulencia 2009 első hónapjaiban még jellemző lehet, bár a Bloomberg beszámolója szerint némi pozitívumként megjegyezte azt is, hogy a Fed tavaszi lépései csökkentették a pénz- és tőkepiacok instabilitását (pl. Bear Sterns megmentése, hitelnyújtás az elsődleges állampapírkereskedőknek, folyamatos likviditáspumpálás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés