Előfizetői tartalom

Vártnál jobban romlottak a német konjunktúra-kilátások - bajban az EKB (2.)

Portfolio
Míg a piac 103.5 pontról 102.3 pontra mérséklődésre számított júniusban a legfontosabb német konjunktúra-indexben, addig a müncheni IFO gazdaságkutató intézet felmérése szerint a mutató 101.3 pontra esett, ami két és fél éve a leggyengébb adat. A vártnál gyengébb teljesítményben mind a jelenlegi helyzetmegítélésre, mind a következő hónapokkal kapcsolatos kilátásokra vonatkozó alindexek gyengülése szerepet játszik. A romló német és a szintén ezt alátámasztó európai konjunktúra-kilátások szűkítik az Európai Központi Bank (EKB) kamatemelési mozgásterét. Mint ismert: az intézmény vezetője júliusra "beharangozott" egy 25 bázispontos kamatemelést.

Kapcsolódó cikkünk2008.06.23 10:20Kritikus szint alá estek a fontos európai konjunktúra-indexek!A jelenlegi helyzetmegítélés alindexe a májusi 110.1 pontról 108.3 pontra esett, holott a piac 109.0 pontra mérséklődésre számított. A következő fél év konjunktúra-kilátásait tükröző alindex a minimálisan lefelé módosított májusi 97.2 pontról 94.7 pontig süllyedt (várt:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés