FONTOS Káosz a fél világon: megszólalt a Microsoft, elhárították a problémát
 
Előfizetői tartalom

Mélyül az amerikai válság - idén már nem lesz kamatemelés? (Morgan Stanley)

Portfolio
Az energiaárak folyamatos emelkedésére, a lakáspiaci folyamatok gyengülésére és a pénzügyi kondíciók szigorodására való tekintettel a korábban jelzettnél súlyosabb recesszióra számít a Morgan Stanley az USA-ban. A befektetési bank tegnap megjelent friss prognózisa szerint a növekedés számottevő lassulását az infláció vártnál gyorsabb emelkedése kíséri majd, ezért elemzői arra számítanak, hogy a Fed Nyíltpiaci Bizottsága (FOMC) egészen 2009 tavaszáig változatlanul 2 százalékon tartja az amerikai irányadó rátát.

2008. második negyedévéről még optimistábban vélekedik a Morgan Stanley. Elemzői szerint az április- júniusi időszakban a korábban jelzett 2 százalékkal szemben 0.7 százalékkal csökkenhet az amerikai GDP negyedév/negyedév alapon, amit azzal indokolnak, hogy a fogyasztói kereslet és az ingatlanpiaci kiadások visszaesését a nettó export és az állóeszköz beruházások bővülése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés