Előfizetői tartalom

9.4%-os gázáremelés jön júliustól

Portfolio
Az előzetes értesülésekkel összhangban kissé 10% alatt, 9.4%-kal drágul júliustól a lakossági földgáz ára, míg az ipari felhasználók ennél valamivel kisebb drágítással szembesülnek - írja a Napi Gazdaság. A bejelentett áremelés azt jelenti, hogy nemcsak a gáz, hanem a távfűtés és vélhetően a villamos energia is drágulni fog.

A lap megjegyzi, hogy április után már a második alkalommal emelkedik kisebb mértékben a gázár, mint amit a Magyar Energia Hivatal (MEH), javasolt, illetve a piaci szakértők a világpiaci ármozgások alapján indokoltnak tartanak. Ez minden bizonnyal a kormány alacsony politikai népszerűségével függ össze.Kapcsolódó cikkünk2008.05.22 08:31 Lesz-e áramár emelés?2008.05.21 09:40...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés