Előfizetői tartalom

Mennyit dobhat a jó mezőgazdasági termés idén a magyar GDP-növekedésen? (OTP)

Portfolio
Amennyiben beválnak a szakértők becslései és a 2004. évi rekordtermelés közelében alakul a mezőgazdasági termelés idén Magyarországon, akkor ez az OTP Bank Elemzési Központjának becslései szerint mintegy 1.1%-ponttal akár 3.1%-ra is emelheti GDP volumenindexet. Egyelőre azonban nem változtat a bank a havi makrogazdasági összefoglalóban az idei évre jelzett 2.0%-os GDP-növekedési prognózisán, amely előrejelzés kockázatait szimmetrikusnak értékelik. Az OTP szakértői a korábbi adatok vizsgálatából arra következtetnek, hogy a KSH még nem számolt magasabb mezőgazdasági teljesítménnyel az első negyedévben.

Kapcsolódó cikkünk2008.05.09 14:134-5%-os is lehet az idei magyar GDP-növekedés, ha... (4Cast)Hogyan értékelhető az első negyedéves GDP-növekedés? Mint ismert, a Portfolio.hu által megkérdezett elemzők véleményének konszenzusát (1.2%) meghaladta (1.6%) a KSH által +/-0.2%-pontos hibahatár mellett becsült (kiigazítatlan) első negyedéves GDP-növekedés. Ebből azonban 0.7...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés