Előfizetői tartalom

Vezető MSZP-politikusok adó- és járulékcsökkentési tervei - látszólagos összhang

Portfolio
Mivel a volt koalíciós partner (SZDSZ) jóindulata nélkül aligha tud hosszú ideig kormányozni Gyurcsány Ferenc, és az SZDSZ mellett az ellenzék pártok is adó- és járulékcsökkentést követelnek, lépnie kell a kisebbségi MSZP-kormánynak - összegzi a jelenlegi helyzetet a Népszabadság. A lap megkérdezett vezető MSZP-s politikusokat, akik látszólag összhangban voltak a tekintetben, hogy szinte mindannyian megemlítették a bérekre rakódó járulékok mérséklésének szükségességét a foglalkoztatás, a gazdasági növekedés felgyorsítása érdekében. Ezen lépések lehetséges forrásaként néhányan a fogyasztást, illetve a vagyont terhelő adókat emelnék meg. Konkrétumok egyelőre nincsenek. Veres János pénzügyminiszter csak június 30. után kívánja nyilvánosságra hozni saját terveit.

"Nem megspórolható az élőmunkára rakott adóterhek csökkentése. Jelenleg három, ismert változtatási terve van a kormánynak: a szuperbruttósítás, az szja-fókuszú és a járulék-fókuszú csomag. Ebből csak utóbbinál mutatható ki érdemi foglalkoztatásbővülés" - mondta Simon Gábor. Az MSZP választmányi elnöke, a szociális és munkaügyi tárca államtitkára az általános...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés