Előfizetői tartalom

Ügyvezető miniszterelnök kormányozna a 2010-es választásokig?

Portfolio
Létezik olyan elképzelés az MSZP-ben, hogy az új koalíció érdekében leváltják Gyurcsány Ferencet a kormányfői posztról - tudta meg a Népszava. A szocialisták ebben az esetben azzal számolnak, hogy ügyvezető miniszterelnök veszi át a kormányrudat, de ő a 2010-es választások idején vélhetően félreáll. Ügyvezető miniszterelnöknek többen Szekeres Imrét vagy Kiss Pétert tudják elképzelni.

Vannak olyan vezető MSZP-s politikusok is, akik szerint ez a forgatókönyv csak úgy valósulhat meg, ha maga Gyurcsány is beleegyezik. Szerintük a Medgyessy-ügy nem ismétlődhet meg, s ezt támasztja alá az a tény is, hogy míg Medgyessy Péter párton kívüliként volt miniszterelnök, Gyurcsány ma a szocialista párt elnöke. A Népszava forrásai emlékeztettek arra is: a kormányfő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés