Előfizetői tartalom

Betett az erős euro és a száguldó olajár az eurozóna szolgáltató szektorának

Portfolio
A vártnál nagyobb mértékben, a januárban már megtapasztalt négy és fél éves mélypontra esett az eurozónában az előzetes májusi adatok szerint a szolgáltató szektorra vonatkozó beszerzési menedzser index - derül ki az RBS/NTC felméréséből. A mutató értéke (az áprilisi 52 után 50.6 pont) már közel esik a szektor bővülését és szugorodását jelző 50 pontos határvonalhoz. A szintén ma közzétett előzetes feldolgozóipari beszerzési menedzser index a várttal összhangban enyhén, két és fél éves mélypontra süllyedt (50.7-ről 50.5 pontra).

Az adatok alapján jól látszik, hogy a dollárral és más fontos fizetőeszközökkel szemben erős szinten maradó euro, illetve az olajárak száguldása egyre inkább érezteti kedvezőtlen hatását a monetáris övezetben. A szolgáltató szektor indexének négy és fél éves mélypontja egyértelműen jelzi a romló konjunkturális kilátásokat az euroövezetben. A piacon éredmi reakciók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés