Előfizetői tartalom

Újabb olajcsúcs, 135 dollár felett járt a fekete arany

Portfolio
Tegnap újabb rekordmagasságokba szárnyalt az olaj árfolyama, megütötte a 135 dolláros szintet is, amely új történelmi csúcsot jelent. A száguldás elsődleges okozója az Energia Ügynökség által délután közzétett készletadatok, amelyek a várakozásoktól lényegesen elmaradtak, emellett a The Wall Street Journal információi szerint a Nemzetközi Energia Ügynökség csökkentette a jövőbeli kitermelésre vonatkozó prognózisát.

A nyersolaj és a benzinkészletek a várakozásokkal ellentétben csökkentek, míg a finomított termékek sem tudtak a prognózisnak megfelelően növekedni. A nyersolajkészletek 5.32 millió hordóval csökkentek a május 16-án záródó héten, amely az elmúlt négy hónap legnagyobb visszaesése.Kapcsolódó cikkünk2008.05.21 16:39 Meglepetést okoztak az olajkészlet adatok (2.)Az olajár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés