Előfizetői tartalom

Júliustól 10% körüli gázáremelés - előttünk még az árrobbanás java

Portfolio
Míg múlt pénteken arról szólt egy hír, hogy a kormányzati struktúra átalakítása miatt akár túl rövid lehet az idő, hogy ki tudja hirdetni a kormány a júliusi gázáremelést, addig a Népszabadság szombati száma már konkrét emelési elképzelésekről cikkezett, amelyet a jogutód Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium nem erősített meg, de nem is cáfolt. A lap információi szerint júliustól 10% körüli, vagy kissé ez alatti lakossági áremelés jöhet az eredeti 12.4%-os javaslattal szemben, míg az ipar és a közületek gáztarifáit 8%-kal emelik. Ezzel még nincs vége: az importárak jelentős felfutása miatt októberben már most mintegy további 10%-os lakossági gázáremelés várható. Az igazi gázárrobbanás azonban csak jövőre lesz.

Kapcsolódó cikkünk2008.05.15 08:44 Mégis elmarad a júliusi gázáremelés?2008.04.05 12:21 Nyakunkon a 30%-os gázáremelés? (korr.) A lap arra hívja fel a figyelmet, hogy miközben a hazai lakossági (nem támogatott) gázárak tavaly és az idén év vége között 30 százalék körüli emelkedést mutatnak majd, addig importunk több mint 60 százalékkal drágulhat. Azt, hogy a különbség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés