Előfizetői tartalom

Mégis elmarad a júliusi gázáremelés?

Portfolio
A világpiaci ármozgások alapján már hónapok óta tudni lehet, hogy újabb gázáremelés lóg a levegőben júliustól, a kormányzati struktúra átalakítása miatt azonban elképzelhető, hogy a drágítás kihirdetésére túl kevés idő (két hét) maradt hátra - hívja fel a figyelmet a Napi Gazdaság. A lap szerint ugyanis az illetékes minisztérium felállása még legalább másfél hónapot vesz igénybe.

A törvény előírásai szerint 30 nappal, azaz legkésőbb június elsején nyilvánosságra kellene hoznia a kormánystruktúra átrendezése miatt éppen feldarabolás előtt álló gazdasági tárca vezetőjének, hogy hogyan alakulnak a második félévtől érvényes földgázárak. Szakértők szerint legalább 10-15%-os, az év hátralévő részére összesen pedig legalább 30-35%-os gázáremelés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés