Előfizetői tartalom

Egyre rosszabb cseh kilátások - 4 százalékra lassulhat a növekedés

Portfolio
A cseh gazdaság növekedési üteme 2008. első negyedévében elmaradt a várakozásoktól - derül ki a statisztikai hivatal ma közzétett előzetes számaiból. Idén január és március között 5.4 százalékkal (év/év) növekedett a cseh gazdaság, míg az elemzők 5.5 százalék körüli értékre számítottak. Ez az elmúlt három év leggyengébb növekedési ütemének számít.

A várt alatti adatok kisebb meglepetést okoztak a piacon, bár az ipari teljesítmény és a külkereskedelmi folyamatok romlása a növekedés lassulását vetíthette előre. Ez részben az eurozóna növekedési ütemének csökkenésével indokolható, ami előreláthatólag az év hátralevő részében is érezteti majd hatását. A prognózisok szerint idén 4 százalékra csökkenhet Csehország...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés