Előfizetői tartalom

Beütött volna az európai konjunktúra lassulása Magyarországon? (2.)

Portfolio
Az előzetes adattal egyező igen gyenge márciusi ipari termelésbővülési adatot tett közzé ma reggel a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Munkanaphatástól megtisztítva 4.3%-os volt az éves szintű növekedés, ami három éve a leglassabb bővülési ütemet jelenti és komoly lendületvesztést jelez a februári 9.8%-os növekedési dinamika után. Szezonális és munkanaphatástól megtisztítva havi alapon 2.6%-kal csökkent az ipari termelés a februári 2.3%-os emelkedés után.

Kapcsolódó cikkünk2008.05.08 09:19 Három éve leggyengébb az ipari termelésbővülésA részletes statisztika szerint 2008 márciusában a külső konjunktúrára érzékeny feldolgozóipar termelése a februári kiugró növekedéssel (13.7%-os) szemben csak kismértékben, 1.5%-kal nőtt éves szinten. Szintén a gyenge pontok között szerepel, hogy a rendelésállományi adatok kedvezőtlen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés