Előfizetői tartalom

Tovább egyszerűsödhet a szlovák adórendszer

Portfolio
A 2004-ben bevezetett egykulcsos 19 százalékos áfa és jövedelemadó egyelőre nem változik Szlovákiában, 2012-től kezdődően viszont egyszerűsödne a befizetés módja. Néhány éven belül egyesítené a szlovák kormány az adó- és a vámhatóságok hivatalait, a későbbiekben pedig integrálná a társadalombiztosítási és az egészségbiztosítási járulék beszedését.

A SITA szlovák hírügynökség beszámolója szerint a járulékok és az adók beszedésének egységesítése több mint 57 milliárd korona (mintegy 460 milliárd forint) megtakarítást jelent 2017-ig, és mindössze 12.3 milliárd korona kiadással jár. A kiadások zömét 2012-ig kell állni - szerepel abban a dokumentumban, amelyet szerdán tárgyalt meg a Fico-kormány. Az Index tolmácsolása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés