Előfizetői tartalom

4.6 milliárdot szabadít fel a büdzsé általános tartalékából a kormány

Portfolio
Négy jogcímen összesen közel 4.6 milliárd forintot szabadít fel az év elején még 46.7 milliárd forintról induló általános költségvetési tartalékból a kormány. A Határozatok Tára alapján a négy jogcímből messze a legnagyobb egy legfelsőbb bírósági jogegységi határozat következménye, amely a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjának szolgálati idejével, így a büdzsé kiadásainak növekedésével függ össze.

A második legnagyobb tétel (közel 700 millió forint) a rendőrséget illeti a márciusi tömegdemonstrációkkal kapcsolatos többletkiadások a fedezetére - írja az MTI. Mintegy 300 millió forint jut a költségvetés általános tartalékéból a szentgotthárdi fürdő fejlesztésére. (Nem szokatlan, hogy fejlesztési, azaz nem évközben felmerülő rendkívüli költési igényekre használ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés