Előfizetői tartalom

Rekordon a kínai tartalékráta

Portfolio
A kínai jegybank tegnap újabb 50 bázisponttal, - rekord szintre - 16.50 százalékra emelte a bankok kötelező tartalékrátáját. A monetáris hatóság az intézkedéssel az inflációs nyomás mérséklését célozza. A kínai jegybank idén eddig négy alkalommal emelte a kötelező tartalékrátát, a mostani intézkedés május 20-án lép majd hatályba. Becslések szerint ennek hatására 200 milliárd jüannal csökkenhet a pénzpiaci likviditás.

Áprilisban 8.3 százalékról 8.5 százalékra emelkedett az inflációs ráta Kínában, míg az elemzők 8.2 százalék körüli értéket prognosztizáltak. A nyersanyagok világpiaci drágulása miatt a következő hónapokban sem számítanak az inflációs nyomás számottevő mérséklődésére a szakemberek. Az inflációs folyamatok szempontjából kedvezőtlen fejleménynek tekinthető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés