Előfizetői tartalom

Minden eddiginél mélyebben a GKI konjunktúra-indexe

Portfolio
Áprilisban soha nem látott alacsony szintre esett a GKI Gazdaságkutató Zrt. 1996 óta mért konjunktúra-indexének szezonális hatásoktól megtisztított értéke. A felmérés szerint minden ágazat és a fogyasztók várakozása is rosszabb volt a márciusinál. Bár az áprilisi romlás önmagában nem kirívó, a cégek három, a fogyasztók tizenhárom éve nem voltak ilyen pesszimisták. E hangulat kialakulásában minden bizonnyal fontos szerepe volt a kormánykoalíció felbomlásának. Erre utal, hogy a magyar gazdaság kilátásainak megítélése az üzleti szektorban és a fogyasztók körében is látványosan romlott.

Az üzleti szektoron belül az ipart az európai konjunktúra romlása tette pesszimistábbá, a belföldi kereslethez jobban kötödő többi ágazatban pedig az elmúlt hónapokban lassan csökkenni kezdő rosszkedv erősödött fel ismét. Az ipari bizalmi index a 2008. februári javulás után áprilisban ismét csökkent, így a januári szintre került. Bár az előző háromhavi termelés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés