Előfizetői tartalom

Mekkora a magyarországi adóelkerülés mérete? - Az MNB szakértői válaszolnak

Portfolio
Aktualizálta tavaly közzétett, az adóelkerülés témájában írt tanulmányát a Magyar Nemzeti Bank két szakértője, mely az MNB Szemlében jelent meg. Krekó Judit és P. Kiss Gábor az aktualizált becslése szerint az elmúlt években az adóelkerülés Magyarországon a GDP 7.9 százalékának megfelelő jövedelemátcsoportosítást eredményezett az adóelkerülők és adófizetők között. Az adóelkerülést csökkentő intézkedések bevezetését követően ez a transzfer a GDP 6.7 százalékára csökkent. A témában fórum indult, amelynek keretében a mai napon a Portfolio.hu hasábjain válaszolnak az MNB szakértői a feltett kérdésekre. Kérdezzen Ön is!

MNB Fórum Az adóelkerülés hátterében részben a munka- és tőkejövedelmek eltérő terhelése áll. Nemzetközi tapasztalatok szerint ezen egyaránt segíthet a munka- és tőkejövedelem szétválasztásának kontrollja és a járulékterhek közelítése. Az adminisztratív intézkedések hatása gyakran átmenetinek bizonyul, amennyiben nem javítják az adómorált. Az adómorál javítása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés