Előfizetői tartalom

Ma döntenek a kormány új szerkezetéről - középpontban az SZDSZ

Portfolio
A mai napon dönt a parlament a miniszterelnök által javasolt új kormányszerkezetről, mely alapvetően az SZDSZ támogatásától függ - adta hírül a Népszabadság. Az átalakítás során 2 új miniszteri poszt jönne létre, ezáltal a minisztériumok száma 15-re növekedne, az államtitkárok száma nem változna (6 új államtitkár 6 megszüntetett poszt helyébe).

Ha az országgyűlés megszavazza a törvényjavaslatot akkor a GKM és Önkormányzati Minisztérium helyett három új tárca jönne létre: Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium, Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium és Önkormányzati Minisztérium. Emellett a kormány tervei szerint Molnár Károly tárca nélküli miniszterként felel majd a kutatás-fejlesztésért....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés