Előfizetői tartalom

Biztosra akar menni az MSZP az őszre várható adócsökkentő programjával

Portfolio
Az őszre elkészülő adócsökkentő csomagját csak akkor terjeszti a parlament elé a kisebbségi MSZP-kormány, ha annak az MSZP-n kívül is lesz támogatója, elkerülendő a parlamenti többség általi leszavazást - tudta meg a Világgazdaság. A lap információi szerint a nyár végén megkezdi a háttértárgyalásokat az MSZP a másik négy parlamenti párttal, amelyek célja az, hogy a parlamenti többség által támogatott, a költségvetési egyensúlyt nem veszélyeztető adócsomag kerüljön az Országgyűlés elé.

A VG azt is tudni véli, hogy az adó- és járulékcsökkentések költségvetési bevételrontó hatásának ellensúlyozására egy negyedik, "adómegváltási" tételt, is tervez az MSZP. Az első három, eddig is ismert tétel egyike az adóátrendezések köre lenne, amelyekből közel 100 milliárd forintos többletbevétel jönne be, emellett a gazdaság kifehérítéséből több tízmilliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés