Előfizetői tartalom

Ma dönt a BoE és az EKB - mit várhatunk?

Portfolio
Ma minden bizonnyal a Bank of England és az Európai Központi Bank kamatdöntésére figyelnek a piacok. Elemzők többsége mindkét esetben tartásra számít, bár a BoE ülésének kimenetelével kapcsolatban erősen megoszlanak a vélemények. Az EKB döntésének bejelentését követően Jean-Claude Trichet elnök ezúttal Athénban tart beszédet, mely fontos lehet a további piaci kamatvárakozások alakulását illetően.

Áprilisban 3.6 százalékról 3.3 százalékra csökkent az eurozóna inflációja, ami kedvező fejlemény ugyan, de továbbra is azt jelzi, hogy a monetáris unióban erősek a felfelé mutató inflációs kockázatok. Közben a frissen napvilágot látott jelentések a növekedési kilátások romlására utalnak, a kiskereskedelmi forgalom például márciusban 1.6 százalékkal zuhant - ami...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés