Előfizetői tartalom

Egyedül maradunk fekete bárányként az EU-ban

Portfolio
Az Európai Bizottság júniusban várhatóan megszünteti a Lengyelország ellen indított túlzott deficit eljárást (EDP) is, így hazánk a 27 uniós tagállam közül egyedül viselheti ezt a "címet". Tegnap ugyanis a brüsszeli testület az államháztartási deficitre vonatkozó kilátások miatt úgy döntött, hogy már Portugália, Olaszország, Csehország és Szlovákia sem tartozik az EDP hatálya alá.

A tegnapi EB-döntés egyben azt is jelenti: 2002 óta az euroövezetben először fordul elő, hogy egyik ország sem sérti meg a Stabilitási és Növekedési Paktum államháztartási hiányra vonatkozó előírását. Ezek után az Európai Unióban csak a "két jó barát" maradt, akik jelenleg is a túlzott deficit eljárás hatálya alá esnek, azonban a Bizottság várhatóan júniusban dönt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés