Előfizetői tartalom

Visszaáll a rend a közalkalmazotak 13. havi bérét illetően

Portfolio
Normalizálódni látszódik a helyzet a közszéfárban dolgózók 13. havi bérét illetően, ugyanis a munkaügyi tárca már elkészítette azt a törvényjavaslatot, melynek keretében 2009-től visszatérnek a 2005 előtti rendszerre a 13. havi illetmény kifizetésekor - adta hírül a Napi Gazdaság. A hamarosan kormány elé kerülő javaslat szerint a - közszéfáraban automatikusan járó - illetmények kifizetése jövőre decemberben történne.

A Pénzügyminisztérium Draskovics Tibor vezetésével még 2004-ben döntött arról, hogy a 13. havi béreket a következő év januárjában fizessék ki, így ez a tétel a 2004. év hiányát nem növelte. Az intézkedés után sokáig nem állt helyre a rend a kifizetéseket illetően, mivel az utóbbi években a plusz 1 havi bért havonta kapták meg az illetékesek. Az új javaslat értelmében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés