Előfizetői tartalom

Vártnál hajszállal magasabb lett az áprilisi áht-deficit (2.)

Portfolio
A Pénzügyminisztérium prognózisában szereplő 13 milliárddal szemben 14.3 milliárd forintos hiánnyal zárt az államháztartás áprilisban - közölte a tárca. Ennek értelmében az első négyhavi deficit (pénzforgalmi szemlélet, helyi önkormányzatok nélkül) 522.4 milliárd forint lett, ami az aktuális éves hiányprognózis 47.6%-a, az időarányosnál mérsékelten magasabb.

Áprilisban az államháztartáson belül a központi költségvetés hiánya 3.7 milliárd forint, a tb alapok deficitje 21 milliárd forint volt. Az elkülönített állami pénzalapoknál 10.4 milliárd forintos szufficit alakult ki. Bár a három államháztartási alrendszer áprilisi összesített hiánya csak minimálisan tér el a PM prognózisától, a most rendelkezésre álló adatok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés