FONTOS Káosz a fél világon: megszólalt a Microsoft, elhárították a problémát
 
Előfizetői tartalom

Két állami cégből polgárosodhat a magyar

Portfolio
Két lépcsőben valósul meg az ez év végén vagy a jövő év elején két cég részvényeivel elinduló Új tulajdonosi program - mondta a szerdai kormányülés után Veres János. A pénzügyminiszter elmondta: elsőként az állami autópálya-kezelő és egy majdani ingatlankezelő cég részvényeiből kaphatunk. A vásárláskor tíz százalékot kell befizetni, öt év után adómentesség jár, az állam másfél évre visszavásárlási garanciát is ad - számol be az Index.

A kormány a szerdai ülésén meghatározta az Új tulajdonosi programban (ÚTP) rész vevő cégek körét, a részvényszerzés feltételeit, a kisbefektetői kedvezményeket, valamint döntött arról is, hogy a program első és második lépcsőjében milyen állami cégek vesznek részt, mondta Veres János. Az ÚTP ugyanis két lépcsőben valósul meg, és az elsőben még csak kisebb morzsákhoz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés