Előfizetői tartalom

Jövőre megnevezhetjük a magyar eurobevezetési céldátumot

Portfolio
Elképzelhető, hogy 2009-ben teljesítjük a maastrichti kritériumokat és ekkor lehetőség lesz rá, hogy Magyarország megnevezze az eurobevezetési céldátumot - jelezte tegnap az Országgyűlés Európai Ügyek Bizottságának ülése után Gönz Kinga. A külügyminiszter elmondása szerint Magyarország rendkívül intenzíven dolgozik a konvergenciaprogramnak megfelelő reformokon. Hozzátette ugyanakkor, hogy kérdés, mennyire kell sietni az euro bevezetésével, mivel az övezethez csatlakozás majdnem minden országban inflációt okozott.

Gönz Kinga a téma kapcsán az MTI-Eco beszámolója szerint azt is elmondta: stabilizálhatja a magyar gazdaságot, hogy a szomszédos uniós országok az euróövezet tagjává válnak. Az ülést követő sajtótájékoztatón Kocsi László, az európai ügyek bizottságának szocialista alelnöke is úgy vélte, hogy ha a mostani trendek folytatódnak, akkor meg lehet nevezni 2009-ben a céldátumot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés