Előfizetői tartalom

Az EKB komolyan aggódik a szlovák inflációs kilátások miatt

Portfolio
Amellett, hogy ma kiadott jelentésében felkészültnek minősítette Szlovákiát az euro 2009-es átvételére az Európai Bizottság, az Európai Központi Bank (EKB) által szintén ma közzétett konvergenciajelentés fokozott aggodalmaknak is hangot ad. Az eurozóna jegybankjának szakértői - amint arról már korábban is hírek láttak napvilágot - jelentős kockázatokat látnak arra, hogy nem bizonyul fenntarthatóan alacsonynak a szlovák infláció.

Kapcsolódó cikkünk2008.05.07 12:45Jön a szlovák euró! - zöld jelzést adott a Bizottság (2.) Mint ismert, márciusban 3.6%-os, az eurozóna átlagával egyező lett a szlovák éves alapú infláció. A maastrichti kritériumok között az inflációra vonatkozó feltételnél azonban nem egy adott hónap, hanem egy időszak pénzromlási ütemét veszik figyelembe, a szlovák esetben a 2007....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés