Előfizetői tartalom

Megvan az MTA új elnöke

Portfolio
Pálinkás József akadémikust, a Debreceni Egyetem Tudományegyetemi Karának dékánját választották a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) 178. közgyűlésén az intézmény elnökévé. Az új vezető beszédében azt hangsúlyozta, hogy elsősorban a mezőgazdaság, az élelmiszertermelés, az élelmiszerbiztonság, a gyógyszeripar, a géntechnológia és az éghajlatváltozás területére kell odafigyelni.

Pálinkás József - aki az Orbán-kormány oktatási minisztere volt - 276 szavazatot kapott a közgyűlés zárt ülésén leadott 476 szavazatból. A másik két elnökjelölt Somlyódy László akadémikus, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Vízi Közmű és Környezetmérnöki Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára 165, Roska Tamás akadémikus, az MTA Számítástechnikai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés