Előfizetői tartalom

Készüljünk a 150-200 dolláros olajárra!

Portfolio
Ismét megközelítette a rekordnak számító 121.56 dolláros szintet a WTI azonnali árfolyama, míg a júniusi határidős érték tegnap új csúcsra futott 120 dollár fölé. Az emelkedés hátterében a nigériai kitermelés kiesése miatti aggodalmak és a nyári hónapokra várt keresleti oldali növekedés játszottak főszerepet, de segített a dollár árfolyamának gyengülése is.

Miután fegyveresek a legnagyobb afrikai olajkitermelőnek számító Nigériában megtámadtak egy olajvezetéket, a Royal Dutch Shell csökkenteni volt kénytelen kitermelését május 3-án. Így napi 170,000 hordós export szünetel emiatt. A támadó csoport felhívta a figyelmet, hogy folytatják az olaj és gázvezetékek elleni támadásokat.A kínálati oldali kiesések mellett az árfolyamnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés